Vrijwilligers Info 2024

Vrijwilligers gezocht!


Word medewerker en proef de unieke sfeer van de Paulusfeesten


Paulusfeesten kan jaar na jaar rekenen op de inzet van een uitgebreid vrijwilligersteam.  Zonder het engagement van de vele vrijwilligers, zijn er geen Paulusfeesten…


Maar liefst meer dan 300 toegewijde vrijwilligers zetten vorig jaar opnieuw hun schouders onder de inmiddels 45ste volledig gratis editie van het wervelende Oostendse stadsfeest. Was jij één van die enthousiastelingen? Dan maakte jij Paulusfeesten mee tot een sfeervolle, zinderende zevendaagse voor meer dan 100.000 bezoekers. Dat al deze mensen gratis konden komen feesten en genieten is bijzonder en enkel mogelijk door jullie geëngageerde inzet.


Nogmaals een dikke proficiat, nogmaals een ferme dankjewel!


Het wordt opnieuw een spetterende editie, kom het samen met ons waar maken!


Jouw inzet is van onmisbare waarde en daarom verwennen we je graag met leuke extra’s:


 • Per gewerkte dag een mooie voorraad jetons, het betaalmiddel in de drank- & eetkraampjes
 • Dagelijks een warme maaltijd voor de medewerkers
 • Het medewerkersboekje vol info en tal van extra bonnen voor onze drank- & eetkraampjes
 • Toegang tot het medewerkerscafé
 • Een uniek Paulusfeesten t-shirt
 • Het exclusieve Paulusfeestenmedewerkers polsbandje
 • Een zakje vol sponsorgoodies , handige hebbedingen & tal van andere verrassingen (vanaf drie dagen)
 • Een abonnement op de Paulus Informatie Krant, beter gekend als PIK, dagelijks tijdens de Paulusfeesten & driemaandelijks tijdens het jaar
 • Uitnodiging voor de befaamde 8ste dag in oktober,  de dag waarop de medewerkers eens goed in de watten gelegd worden. De 8ste dag wordt gratis aangeboden voor al wie drie dagen of meer meehelpt. Andere medewerkers betalen een kleine bijdrage
 • Talrijke jaaractiviteiten zoals de Paulusfuif, de Paulusnieuwjaarsreceptie, de Paulusquiz, de Paulusfietstocht, de Paulusbingo, het Paulusmedewerkersetentje en meer…
 • Veel nieuwe vrienden krijg je erbovenop en samen beleef je de unieke Paulusfeestensfeer


Goesting om mee te werken? Word Paulusfeestenmedewerker!


Bij onderstaande taken kunnen we jouw engagement goed gebruiken:


Vóór de feesten:


Promotie


Geef de Paulusfeesten een gezicht door affiches te hangen en flyers te verspreiden in de regio en op concerten, fuiven, festivals en andere evenementen.


Opbouw


Kom mee het feest opbouwen.  Help mee met het opzetten van de kraampjes, aansluiten van elektriciteit en water, ophangen van zeildoeken, klaarzetten van tafels en stoelen, schilderen van de borden of aankleding van de tenten etc.  De bouwers doen licht en/of zwaar werk, technisch en/of niet-technische klussen of zijn creatief bezig.  Een opbouwdag start om 9u00 en eindigt om 18u00. ’s Middags en ’s avonds wordt een welverdiende maaltijd voorzien.


Tijdens de feesten:


Eetkraampjes


Verwen de bezoeker met onze felgesmaakte dagverse gerechten in de diverse eetkraampjes. Help met de voorbereiding, het klaarmaken van de maaltijden en de bediening.  De meeste kraampjes openen in de vooravond en sluiten laat op de avond. Daarnaast kan je kiezen voor de middagploeg met een eigen aanbod aan eet- en drankstandjes.  Ook de medewerkers krijgen een welverdiende maaltijd. Help met het opdienen en de afwas in de medewerkerskeuken.


Bevoorrading


Bevoorraad onze kraampjes met de nodige producten, dranken en ingrediënten. Help mee in middagploeg bij het afhalen, lossen en klaarzetten van de bestellingen. Ben je een nachtraaf dan is het ingeven van de stocks en bestellingen misschien iets voor jou.


Toegankelijkheid


Begeleid rolstoelgebruikers naar hun speciaal ingerichte tribune en beleef samen met hen de unieke Paulusfeestensfeer.


Nette Paulusfeesten


Ondersteun het publiek bij het waarmaken van een verbeterd afvalbeleid en zorg ervoor dat jong en oud ook dit jaar volop kan genieten in een sfeervol, net en duurzaam kader. Paulusfeesten gaat er prat op jaar na jaar kraaknette toiletten te voorzien. Doe de toegangscontrole aan het sanitair.


Kinderprogramma


Maak ook samen met de kleine Paulusfeesters een spetterend feestje! Zorg voor animo bij de springkastelen, grimeer blije gezichten of bedien hen net als de grote mensen.


Veilige Paulusfeesten - sfeerbeheer


Binnen de werkgroep sfeerbeheer van de Paulusfeesten zijn we ook op zoek naar ervaren sfeerbeheerders om te helpen bij het creëren van een veilige en positieve sfeer tijdens de Paulusfeesten. We geloven dat de sfeer van cruciaal belang is om onze bezoekers een geweldige ervaring te bieden.


Help mee om het feest voor iedereen veilig te laten verlopen. Maak deel uit van het sfeerbeheerteam en hou een oogje in het zeil te midden het feestgedruis. Als sfeerbeheerder ben je verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid en het welzijn van de bezoekers, het voorkomen van ongewenst gedrag en het bieden van hulp en ondersteuning waar nodig. We zoeken mensen die beschikken over uitstekende communicatievaardigheden, een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid hebben en een proactieve houding hebben ten opzichte van het creëren van een positieve sfeer.


Artiesten & Backstage


Zorg ervoor dat onze artiesten ook naast het podium in topvorm zijn. Creëer een welkome sfeer in de loges, verwen de hongerige, muzikale magen met de catering of steek een handje toe als stagehand. Word onze runner voor de artiesten.


Secretariaat


Werk je liever achter de schermen, dan is een heel team actief in ons secretariaat. Tijdens de Paulusfeesten draait ons secretariaat dag en nacht. De werkgroep staat in voor diverse administratieve taken en ondersteuning.


Communicatie


Breng de Paulusfeesten naar buiten via verschillende communicatiekanalen, informeer de bezoeker en maak iedereen warm voor het unieke Oostendse stadsfeest. Sta de Paulusfeesters bij met al hun vragen in het infokraam. Hou de medewerkers op hoogte en laat je creativiteit en humor de vrije loop in de dagelijkse ludieke Paulus Informatie Krant.


Medewerkerswerkgroep


Kan je goed met mensen om en hou je ervan de medewerkers te motiveren. Vervoeg de medewerkerswerkgroep en maak de puzzel voor het inzetten van meer dan 300 vrijwilligers. Waak erover dat iedereen zich super blijft voelen, van dag 1 tot en met dag 7. Tijdens het jaar staat de medewerkerswerkgroep in voor het uitwerken en organiseren van tal van activiteiten voor de vrijwilligers.


Bars


Verfris de Paulusfeestengangers met een hartige pint of een andere dorstlesser aan één van onze bars. Help met bestellingen opnemen, doorgeven en ontvangen of inschenken en tappen.


Tot slot:


De Afbouw


Verleng je feestervaring nog even en help het Paulusfeestenterrein terug om te toveren tot de Oostendse pleinen.


Praktisch:


 • De 51ste Paulusfeesten lopen van dinsdag 13 t.e.m. maandag 19 augustus 2024
 • Opbouw en afbouwperiode is een 10-tal dagen voor en na het feest
 • Je engageert je voor minimum 3 dagen of meer
 • Vanaf 16 jaar ben je welkom in het vrijwilligersteam.
 • Je moet 18 jaar zijn om in bar te mogen werken, in een kraam die sterke drank verkoopt is de minimum leeftijd 21.
 • Bij je inschrijving polsen we naar je voorkeuren. We houden hier zoveel mogelijk rekening mee. Op elk moment is een wijziging bespreekbaar.
 • ben je nieuw bij de Paulusfeesten, dan kan je kiezen om ingezet te worden als “vlinder”. In die functie help je mee in verschillende kramen zodat je de medewerkers leert kennen en kan selecteren wat je het liefste doet. Steeds blijft alles bespreekbaar.
 • Paulusfeesten verzekert arbeidsongevallen van vrijwilligers en hun burgerrechtelijke aansprakelijkheid voor schadegevallen aan derden.
 • Ben je uitkeringsgerechtigd? Zorg ervoor dat de vereiste papieren voor vrijwilligerswerk in orde zijn, zodat je geen uitkering dreigt te verliezen. Bij vragen of problemen staan we je bij met advies.


Alvast bedankt om mee de sfeer te komen maken op Paulusfeesten, vóór of achter de schermen!


Vragen of Interesse?


Neem gerust contact op via medewerkers@paulusfeesten.be